25 Ocak 2014 Cumartesi

ARABAŞI

Arabasi corbasi,tavuk,hindi,av hayvanlari,tavsan,keklik,gaz,ordek,den yapilir,koyunun boyun etinden de yapanlar var.bu tarifde.
      Malzemeler: corba icin,bir butun tavuk,150 gram tereyagi,1 su bardagi un,bir corba kagi tepeleme domates salcasi,bir corba kasigi tepeleme,biber salcasi,tavuk suyu,toz aci biber,babannem in tarifinde,limon yerine dag erigi kullanilir,cakal erigi,yonuz erigide denir.limonda olur,tuz.
     Yapilisi: tavuk bol suda eti kemiginden ayrilincaya kadar haslanir,eti kemiginden ayrilir,incecik didiklenir.
Tencerede tereyagi ile un kavrulur.salca ilave edilir,ocagin alti kapatilip,tencereye tavuk suyu yavas yavas karistirarak dokulur,topak kalirsa el mikseri ile karistirabilirsiniz. Tencerenin ustunden uc parmak eksik,olacak sekilde su ilave edilir.kaynamaya baslayinca didiklenmis tavuk parcalari eklenir.tuz bol biber,limom koydukdan sonra,kivama gelinceye kadar kisik atesde pisirilir.corbamiz hazir.
  Not: bu tarif 5 litrelik bir tencere icin.
Hemen arkadan hamur tarifi geliyorrl

Posted via Blogaway
Yorum Gönder