5 Şubat 2014 Çarşamba

KURU KABAK KAVURMASI

Malzemeler
1 kase Kuru kabak
1 tutam kuru biber
1 tutam kuru domates
1 cay bardagi zeytinyagi
1 adet kuru sogan
2 dis sarmsak
      Kuru malzeme guzelce yikanir,ustu basacak kadar su koyulup,yumusayincaya kadar haslanir.
Tencerede julyen dogranmis soganlar,ve sarmsaklar sotelenir,yumusayan kabak kurulari tencereye ilave edilir,kavrulur,tuz ilave edip servis edilir.uzerine yogurt dokup,isterseniz tereyagi tavada eritip yogurdun uzerine ilave edebilirsiniz.

Posted via Blogaway

HİNDİ KAKAÇ ( hindi doner)

      KAKAÇ
Benim annem sarıgeçili yörüğü,yörükler bu yemegi sacda koyun etinden yaparlar.Turkmenis'dan gelen misafirimize bu yemeği sormuştuk,onlarda yaparlarmış,orada adi KAKMAÇ mış.
Hindi eti incecik yapraklar halinde kesilir.tavaya bir bardak zeytinyağı,iki.kaşık tereyağı ilave edip ısıtılır,hindi yaprakları yagin uzerine konulur.harlı ateşte çevirerek pişirilir tuz biber baharat eklenir.isterseniz ekmek arası yapabilirsiniz.Afiyet olsun.kakaç in asli koyun etinden yapılır,hindide güzel oluyor


FIRINDA AYVA

Ayva yiyenin bebegi guzel olur derler,ozellikle hamilelere tavsiye edilir,ama cok sert bir meyve oldugu icin yemekte zorluk cekilir,ben firinlamayi denedim,sonuc superdi,
        Kisi basina birer tane ayva,180 derecede firinlaniyor,hepsi bu.
    
         Mutlaka deneyin.


Posted via Blogaway

AYVA TATLISI

5 adet ayva
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi su
1 paket kremsanti
      Ayvalar ortadan ikiye bolunup,cekirdekleri cikarilir,soyulur.
  Tencereye dizilip uzerine seker dokulur,su ilave edilir kisik atesde yumusayincaya kadar pisirilir.soguyunca bir paket kremsanti tarifine gore yapililip ayvalarin icine doldurulur.afiyet olsun.

Posted via Blogaway

LEVREK KIZARTMASI

Levrek in tam mevsimi,herseyi mevsiminde taze taze tuketmek,en sagliklisi.
     1 kilo deniz levregi,
  Kizartmalik yag,tuz, misir unu.

Levrekleri aldiginiz yerde temizletin,evde guzelce, kucuk olan pullarini bicak yardimi ile kaziyarak yikayip,suzdurun.tavaya bolca sivi yag koyun,levrekleri tuzlayip misir ununa bulayin,baliklarin kuyruklarindan tutup fazla unu silkeleyin,tavada nar gibi kizartip servis edin. Afiyet olsun.


Posted via Blogaway

MANTAR SOTE

300 gram.mantar
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Iki kasik tereyagi
Bir tane sarmisak
Bir adet kuru sogan
Iki,uc sap taze sogan
Iki tane domates
Tuz,biber
       Mantarlari tek tek suyun altinda yikayalip dograyalim.tavaya yagi koyup,dogranmis soganlari ve sarmsagi sotelemeye baslayalim, soganlar biraz olunce mantarlari ilave edelim, daha sonra domateslerin kabuklarini soyup taze biberleride ince ince kiyip  mantarlarin uzerine ekleyelim,sebzeler yumusayincaya kadar pisirelim,tuz ve biberini ayarlayip servis edelim.dereotu ile susleyelim.afiyet olsun

Posted via Blogaway

28 Ocak 2014 Salı

YALANCI SUSHI

Malzemeler
  1 bag pazi
  5 adet orta boy patetes
2 yemek kasigi tereyagi
  5 adet kirmizi biber,tuz
   Yarim cay bardagi krema,veya sut
    Yapilisi: Bir tencere kaynayan suya,yikanmis pazilari,batirip cikarin.patatesleri haslayip sicak sicak pure yapip icine tereyagini,tuzu,kremayi koyup tatlandirin.Kirmizi biberleri de karnar suya atip,cikarin kabuklarini soyun.pazilarin oratasinin damarini cikarip tezgaha duzdunce yayin.icine ceviz buyuklugunde patetes puresi koyun,pateteslerin uzerine kirmizi biber koyup rulo yapin.tum malzemeyi bu sekilde bitirin . Afiyet olsun

Posted via Blogaway

26 Ocak 2014 Pazar

LAHANA SARMASI

Malzemeler
1 orta boy lahana
500 gram kiyma
2.3 tane sogan
1 cay bardagi pirinc
1 corba kasigi salca
Maydonoz ,nane,tuz biber,kimyon.
  Yapilisi : lahananin yapraklarini zadelemeden ayirin,bir tencerede bol suda cevirerek iki tarafinida haslayin,fazla yumusatmayin. Diger tarafda pirinci yikayip,maydonozu dograyip butun malzemeyi karistirp harc hazirlayin.haslanan lahanalarin orta kismini cikarip tencerenin tabanina yerlestirin,lahana yapraklarini 8 .9 santim kareler halinde kesip sarmaya hazir hale getirin,daha kucuk kareler de yapabilirsiniz.5,6,santim gibi.
   Bir lahana yapragi alip icine 1 tatli kasig kiymali harcdan koyup sarin,rulo yapip,tencereye dizin.butun malzemeyi bu sekilde bitirin.sarmalarin uzerine,salcali su yapabilirsiniz,dilerseniz sade su koyup pirincler pisene kadar pisirin.tabiiki kisik ateste.bir saaat kadar dinlendirip servis edilir.

Posted via Blogaway

GAVURGA ( QEYNEK)

Gavurga eskiden babannemin asurelik bugdaydan yaptigi,bir cesit cerez,uzun kis gecelerinde uzum kurusu,badem gavurga, elma,armut kurulari yenilirdi.
  Bu gelenegi surduren,Van da yasayan Huri ablamiz var ,bizede gondermis,sagolsun.marketlerden alinip ne oldugu belirsiz misir patlaklari yerine cocuklariniza bunlardan yapip yedirebilirsiniz.
     Yapilisi : bir paket asurelik bugday,bir litre sut ile islatilir,bugdaylar iyice sutu cekip sisecek,ertesi gun bir tepsiye serip kurumaya birakin,iyice kurumadan tavada kizarincaya kadar,kavurun. Babannem in tarifi( baskalar su ile bugdayi islatir di ,babannem sut ile yapardi)  deneyin derim,


Posted via Blogaway

PIYAZ

Malzemeler: 1 su bardagi kuru fasulye
1 orta boy kuru sogan,3.4 dal taze sogan,maydonoz,1 adet limon,3 kasik zeytinyagi,tuz,
   Yapilisi: kuru fasulyeyi aksamdan islatip,yumusayincaya kadar pisirin,sogani piyazlik dograyin,maydonozla taze yesil soganlarida dograyip,fasulyelerin uzerine ekleyin.limonla zeytinyagini cirpin,fasulyelerin uzerine gezdirin tuzunuda ayarlayip,karistirin.
    Uzerini haslanmis yumurta,zeytin,kabugu soyulmus domates ile susleyin.

Posted via Blogaway