15 Ocak 2014 Çarşamba

Kelle Paça Çorbası

Malzemeler
1 adet kelle
4 tane paca
1 orta boy sogan,3 dis sarmsak
2 corba kasigi,domates biber salcasi karisik,yarim cay bardagi zeytinyagi,iki corba kasigi tereyagi
      Yapilisi
Ozel sakatatcimizdan temizlenmis,kelle pacayi aliyoruz,ben balkonda tekrar purmuzle ayrintili temizliyorum, defalarca bol suda yikayip ,basincli tencerede eti kemiginden ayrilincaya kadar pisiriyoruz, soguyunca etini kemiginden ayirip kusbasi dogruyoruz.
      Tencereye zeytinyagini tereyagini koyup,sogani ve sarmsagi soteliyoruz,salcayi ilave edip ,kelle paca suyunu koyuyoruz,kusbasi kelle pacayi da ilave ediyoruz,on dakika daha kaynatip servis ediyoruz,( tuz biber limon ) istege gore konulur.afiyet olsun

Posted via Blogaway

14 Ocak 2014 Salı

Göbek eriten formül

Son zamanlarda abimin ve yigenimin denedigi bir formül,ekmek yemiyorsunuz,ekmek yerine yemeklerin yanında kabugu alınmamış bugday haşlaması yeniliyor,sonuç süper,bir ayda göbek gitmiş,hemen bende deniyecegim ,
               Malzemeler
Kırmızı bugday,1 kilo
Yarım bardak nohut
Yarım bardak mısır
       Yapılısı.  Bugdayi ayıklayıp 3 defa yıkayın, ıslatın,nohut ve mısırıda aynı sekilde yıkayıp akşamdan ıslatın,ertesi gün basınçlı tencerede 20 dakika pisirin ( bugdayı sadede pisirebilirsiniz). Afiyet olsun.

Posted via Blogaway

10 Ocak 2014 Cuma

KAKULENİN FAYDALARI

Her şeyi unutmaktan yakınıyorsanız, aklınızda hiçbir şeyi tutamıyor ve hatırlamakta güçlük çekiyorsanız çareniz yine bu bitkidir. Kakule sayesinde zihniniz güçlenecek ve hiçbir şeyi unutmayacaksınız. Dizanteriye de iyi gelmesi faydaları arasındadır. Ayrıca idrar söktürücü özelliği de vardır. Baş ağrılarının geçmesine yardım eder. Akciğerler için faydalıdır.
Kahve içinde kullanıldığında önemli bir afrodizyak olmaktadır. Cinsel isteği ve cinsel gücü arttırıcı özellikleri vardır. Yurt dışındaki birçok ülkede insanlar bu bitkiyi kahvesi ve çayı ile tanır ve bu şekilde kullanır. Aslında bitkinin kullanılan kısımları güneşte kurutulmuş tohumlarıdır.
Görüldüğü gibi bu şifalı bitkinin faydaları gerçekten bir sürü ve Dünya’da az miktarda yetişmesi gerçekten de çok üzücüdür.

Her bitkide olduğu gibi bu bitkinin de fazlası yarar yerine zarar verebilir. Bu nedenle bu bitkiden de  günde iki,üç taneden fazla kullanmamalı, belirttiğimiz gibi bu bitkiden de aşırı miktarda kullanılmamalıdır

Safra taşı olan kişilerin ve midesinde ülser gastrit gibi hastalıkları olan kişiler tarafından tüketmemelidir. Emzirme döneminde olan veya hamile bayanlar da kakule tüketmekten kaçınmalıdırlar. Oniki parmak bağırsağı ülseri rahatsızlığı bulunan kişilerin de bu bitkiyi kullanmaması tavsiye edilir.
Zeka açan kakule bitkisi...

Posted via Blogaway

Pestil

Sizlerle kendi yaptığım kayısı pestilini paylaşmak istiyorum.



Nefis bir tat!
Herkese tavsiye ederim.
Tarifini vaktim olmadığı için şu an yayınlayamıyorum. Daha sonra sizlerle paylaşacağım.Beni izlemeye devam edin!...

3 Ocak 2014 Cuma

Kuru patlıcan dolması


   Malzemeler
500 gram yaglı kıyma
2 adet orta boy sogan
1 kasık domates,1 kasik biber salcasi
1 cay bardagi pirinc
Yarım cay bardagi zeytinyagi
Bir kasik tereyagi,kimyon,kirmizi biber,tuz
Yarım.demet maydonoz,kuru dolmalık patlıcan
        Hazırlanısı
Kuru dolmalık patlicanlar,yumusayincaya kadar haslanır.ic harc icin,soganlar ve maydonoz dogranır, ,malzemenin hepsini karistırılır,yumusayan patlicanlara doldurulur tencereye dizilir,1 su bardagi su döküp yavas ateste yarim saat pisirilir,tercihe göre nar eksisi sos la servis edilir.
Kuru sebzelerin lezzeti,tazelere göre daha farklı,degisik lezzetler arayanlar icin alternatif bir tat mutlaka deneyin
Published with Blogger-droid v2.0.10

31 Aralık 2013 Salı

ASMA YAPRAGI TURŞUSU



 Asma yapragı turşusunun dolmasını, pilavını,batırık ve kısırın yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz
Malzemeler
3 kilo asma yapragi
4 litre su
2 su bardagi sirke
Tuz
5 litrelik cam kavonoz
      Tencerede su ve tuzu karistiriyoruz,bu karisim tamamen sizin isteginize bagli,tursuyu tuzlu seviyorsaniz tuzlu,biraz az tuzlu isterseniz tuzunu az koyabilirsiniz ( tatmaniz gerekiyor), bu suyu 10 dakika kaynatip sogutun. Uzerine sirkeyi ilave edin .Bolca bir kabın icinde asma yapraklarinin,demetlerini bozmadan
Yıkayin(3 defa sudan gecirin) kavanoza yerlestirin,üzerine turşu suyunu doldurun,serin bi yerde bekletin.kısırin,batirigin yaninda güzel olur.
Published with Blogger-droid v2.0.10

29 Aralık 2013 Pazar

TOPALAK [EKŞİLİ KÖFTE]


TOPALAK      Annemin tarifinde tamamen farklı,kuşbaşı et ve bulgur dibekde dövülerek yapılır,içine baharatlar ilave edilir küçücük misketler ,topalaklar yapılır,tencerede hazırlanan karışımla pişirilir.                                                                                                                



Malzemeler
Yarim kilo yagsiz kıyma
Bir su bardagi cig köftelik bulgur
Bir yumurta
Iki kasık domates ve biber salcasi,karisik
Nane,tuz,kimyon,biber,hepsi ayri ayri birer tatli kasigi,yada (istege göre baharat konulur)
Bir orta boy sogan,yarim cay bardagi zeytinyagi,iki corba kasigi tereyagi
         Hazirlanisi
Kiyma,bulgur,yumurta,tuz,biber,nane,bir kasik salca 15 dakika yogrulur,findik buyuklugunde,toplar haline getirilir,tepsiye dizilir.   Diger tarafta yarim cay bardagi,zeytinyagi,iki kasik tereyagi,eritilir kup dogranan soganlar sotelenir,bir kasik salca eklenir uzerine su konularak kaynatilir. Onceden hazirladigimiz,topalaklar tencereye atilip
Kısık ateste 25 dakika pisirilir.Not: icine1 su bardagi önceden hazirladiginiz nohut koyabilirsiniz ,ben nohut koydum,cok guzel oluyor deneyin derim :))))
     Topalaklari önceden hazirlayip,dondurucuya da atabilirsiniz,ben öyle yaptim.NOT dibek ahşaptan oyularak papılan,içinde muhtelif gıdaların demir bir el ile dövülerek ögütüldügü orjinal blendır

28 Aralık 2013 Cumartesi

Sarigi burma


   


 Hamur icin malzemeler
Hamur icin,2 adet yumurta
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi su
Bir tutam tuz,yeterince un,
 Üzerine dökmek icin
250Gram tereyag,
1 cay bardagi sivi yag
   Serbeti icin
5 su bardagi seker,
4 su bardagi su 1/4 limon
    İci icin,200 gram ceviz,
Açmak icin  mısır nişastası.
    
                 

    Hamur yogurma kabina ,iki yumurta,verilen ölculerde,su sut yag bir fiske tuz,koyup karistirin azar azar un ilave edip,yumusak bi hamur elde edelim,bir saat bekletin hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler yapip ,bunlarida.bir saat dinlendirelim,
         Nişastayi bir su bardagi unla karistirin,bezeleri oklava ile acabildiginiz kadar ince acin, acilan yufkayi temiz bi bez ustune koyup bes dakika bekletin, uzerine ceviz serpip,oklavaya sarip ki ucundan buzdurun,oklavayi cikarin,buzulen yufkadan istediginiz olcude kesip ( 7.8 ) santim,iki ucunu birlestirin,butun yufkalari ayni sekilde hazirlayip yanyana tepsiye dizin.    Yufkalarin uzerine dökmek icin,teryagini siviyagla kaynatip kasikla her yerine dökün, 180 derecde kizartin.
     Serbeti icin,su ve şekeri kaynatin limonu da ilave edin,
      Serbet ılık,sarigi burmalarin uzerine ya
vas yavas dökülür tatli serbeti cektikten sonra servis edilir.afiyet olsun.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tulumba tatlisi


    Malzemeler
3,5 su bardagi,su
3 su bardagi,un
2 corba kasigi irmik
3 yumurta
1 corba kasigi serbet
2/3 corba kasigi tuzsuz,tereyag
Kizartmak icin siviyag
     Serbet
1 ölcü seker
3/4 su yarim limon suyu
      
       Bu tarif annemin,cok kolay ve cok guzel oluyor, suyu teflon tavada kaynatin,icine bir cimdik tuz,tereyag ve bir corba kasigi serbet konulur,un ve irmik hepsi birlikte konulur,kasiga yapismayincaya kadar pisirilir.hamur bir tepsiye alinir,sogutulur,soguyan hamurun icine yumurtalar birer birer,konularak hamur yogrulur,        hamur pompaya doldurulur, ilik kizartma yagina istediginiz buyuklukte parcalar cikarip kizartilir.        önceden kaynatip soguttugumuz surubun icine alinir ,on dakikada servise hazir
Published with Blogger-droid v2.0.10

26 Aralık 2013 Perşembe

KALBURABASTI





     Cafeays  Kalburabastı  Tarifi


    Malzemeler
125 gram tereyag
1 cay bardagi zeytinyağı veya siviyag
1 cay bardagi sut,yada yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un 1 su bardagi ceviz
    Serbeti icin
3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
Çeğrek limon
        Önce sıvı malzemeler karistirilir,un ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir ortasina ceviz konularak kevğirin arkasida sekil verilir tepsiye dizilir,180 derecede pisirilir,onceden hazirladigimiz soguttugumuz serbet tatlilarin uzerine dökülür.
Published with Blogger-droid v2.0.10