20 Aralık 2015 Pazar

Kuru Köfte


Mis gibi kuru köfte.Çocuklarınıza dışarıdan içinde ne olduğu belli olmayan yiyeceklere alıştırmayın anneler.Bir atasözümüz ne der? Oğlun varsa çarşı aşı tattırma ,kızın varsa el evinde yatırma.



Kuru Köfte
Malzemeler :
1 kilo kıyma
100 gr kuyruk yağı
2 adet orta boy soğan
3 dis sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
1 cay bardağı su
1 su bardağı galeta unu
yarim demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 cay kasığı kimyon
1 cay kaşığı kara biber
1 cay kaşığı pul biber
ve yeteri kadar tuz
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :
Kıymayı ve kuyruk yağını beraber kasabınızdan çektirin.Soğanları ve sarımsağı soyup incecik doğrayın Maydanozları da incecik doğrayıp diğer malzemeleri ilave etmeye başlayın.
Yumurtayı kırıp kıymaya ilave edin. Üstüne baharatlar,salca,galeta unu,tuzu ve suyu katıp iyice yoğurun.Kıvama gelince şekil verin İki tarafını güzelce kızartın dilediğiniz gibi
servis edin.
Afiyet olsun.

Tunus Kurabiye

Pastahane kurabiyesi Tunus kurabiyesi daha pek çok ismi olan bu kurabiye çok lezzetli.Bizim tarif i bir kere denediniz mi tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.

 Malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 - 3,5 su bardağı)
Sütlü damla çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık kırığı veya pembe inciler.


Hazırlanışı:
 Yumuşamış olan tereyağı ve sıvı yağı pudra şekerini karıştırma kabına alıp çırpalım.Ardından yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edelim.Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip,çırpmaya devam edelim.Kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edelim.
Hazırladığımız yumuşak hamura şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine belirli aralıklarla yerleştirelim.
180 derecelik fırında pişirelim. Soğuduktan sonra.Çikolatamızı benmari usulü eritelim.
Kurabiyelerin uç kısımlarını çikolataya batıralım ve Antep fıstığına ya da Hindistan cevizine bulayalım Tekrar yağlı kağıt üzerine dizelim. Bizim yaptığımız gibi pembe incilerle de süsleyebilirsiniz
Çikolatası donduktan sonra servis edebilirsiniz.






Zerdeçallı Mercimek Çorbası

 Zerdeçalın faydalarından istifade etmek için her fırsatta kullanmaya başladık.Kekler pastalar yoğurlar derken çorbada kullandık.Zerdeçalın bir özelliği de insanı ısıtması.Kış ayları için ideal bir çorba...zerdeçalın faydaları Daha fazlası için bağlantıyı tıklayın lütfen.


1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
6  su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz,1 çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Tencereye 50ml zeytinyağını alın.Yemeklik doğranmış soğanları içine atın ve soteleyin Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.Yıkanmış 1 su bardağı mercimeği ve doğranmış patatesi ve havucu ekleyin.

Suyu, tuz ve karabiberi,zerdeçalı ilave edip kaynayınca altını kısın, mercimekler,havuçlar ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.Pişen çorba malzemelerini çorba yapmak için kullandığınız mixerle iyice ezin.Bir taşım daha kaynatın

Üzeri için: Tereyağını eritin ve pul biber ile karıştırın.

Not:Bir gün önceden kalmış ekmek yada pidelerinizi küçük küp doğrayın.Fırında üzerine tereyağı sürerek kızartın çorbalarla birlikte servis edin.