20 Nisan 2015 Pazartesi

Mini Alman Pastacıkları




Alman Pastasının (hamur)malzemeler


1 su bardağı ılık süt

50gram tereyağı veya sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

2 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket maya

1 paket vanilya

Yeteri kadar un


Alman Pastasının Hamur Hazırlanışı

İlk olarak süt,maya ve şekeri derin bir kaseye alıp birlikte karıştırıyoruz. Karıştırma işleminin ardından mayanın harekete geçebilmesi için 5 dakika kadar bekliyoruz.

Beş dakika sonra tekrar malzemeleri çırpmaya başlıyoruz ve yumurtaları ekliyoruz. Yumurtalar tamamen karıştıktan sonra yumuşamış tereyağını, yoğurdu ve vanilyayı ekliyoruz ve diğer malzemelere iyice karışmasını sağlıyoruz. Unu yavaş yavaş alman pastasının hamuruna ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir alman pastası hamuru elde ediyoruz üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanme işleminde sonra şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz 180C fırında 20-25 dakika hamurlar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Alman Pastasının Yapımı
Soğuyan Alman pastası kekini ikiye bölüyoruz arasına krema sürüyoruz ve üst kısmını kremşanti ile kaplayıp  pasta süsleri ile süslüyoruz.
Başka bir süsleme isterseniz çikolata sosunun içine bırakıp bir tahta şişle veya kürdanla sosun içinden çıkartıp pasta kremasının üzerine kapatıyoruz evde olan pasta süsleri ile süslüyoruz.

Kremşanti: Üzerindeki tarife göre yapılır.


Alman Pastasının Kreması İçin

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

İlk olarak şeker un.nişasta ve yumurta sarısını iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz.Sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Böylece topak topak olmasına engel olmuş oluyoruz. Tüm sütü çırpa çırpa kuru malzemelere ilave ettikten sonra ocağımızın altını açıp yaş pasta kreması kıvam alana kadar karıştırıyoruz.

Krema kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Vanilyanın pasta kremasına tamamen karıştığına emin olalım.

Şimdi ılınan pasta kremasına hazır krem şanti ilave edip çırpıcımız yardımıyla kremaya tamamen karışmasını ve kıvam vermesini sağlıyoruz.


Çikolata Sosu İçin Malzemeler


2 su bardağu süt

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı mısır nişastası

80gram bitter çikolata

4 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata hariç diger malzemeleri pişirip en son çikolataları ekleyip ocagı kapatıyoruz.