28 Aralık 2015 Pazartesi

TARAK TATLISI


Tarak tatlısı olarak bilinen bu tatlıyı ben taraksız yaptım.Doğrusu tarak kullanılmamış olsada onunla şekil vermek pek iç açıcı gelmedi.Tırtıksız olsun bizim tatlımız.Bu şekil daha sevimli ve iç açıcı.Bu benim tercihim.Tarakla hamura şekil verenede saygı duyarım.Tarif de

badem var.Tarifin olmazsa olmazlarından değildir.Bir tarif den kurabiye tatlı yemek olsun her zaman malzeme ilavesi veya çıkarması yapılabilir.Bu şekilde farklı tatlar yakalamış olacaksınız. 



TARAK TATLISI
MALZEMELER
1 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı badem
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın beyazı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı badem
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şeker ve su kaynatılır. Limonu da ilave edilip ocaktan alınır. Şerbet soğuması için bekletilir.


  Yoğurma kabına yumurtalar kırılır. Pudra şekeri oda sıcaklığındaki tereyağı yoğurt sıvı yağ, irmik Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilya katılır ve karıştırılır. Unu yavaş yavaş dökülerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Bademler irice dövülür. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılır. Temiz ve kullanılmamış bir tarak üzerine hamur parçası konur ve tarak boyunca yayılarak bastırılır. Kırık bademler uzunlamasına ortasına konur ve hamur yine uzunlamasına kapatılır. Hamur taraktan alınır ve tarakla şekillenmiş kenarı görünecek şekilde iki ucu birleştirilir. Tatlılar tepsiye yerleştirilir. İçine sıvı yağ yumurta sarısı karıştırılır tatlıların üzerine sürülür. Bütün bademler de üstüne batırıldıktan sonra tarak tatlısı 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbet dökülerek servis edilir.






Yorum Gönder