28 Aralık 2015 Pazartesi

PİZZA ETLİEKMEK

Adına pizza dedim ama tadı bizim etli ekmeğin tadında.Bir Konya lı olarak hazırladığımız pizza lahmacun adı ne olursa olsun tadını ister istemez etli ekmeğe benzetiyoruz.Hem bizim etli ekmeğin tadı elin pizzasında yok.Gez dünyayı gör Konya yı demiş atalarımız.Konya gibisi var mı?



MİNİ PİZZA
MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
1 adet kuru soğan 
5 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ







HAMURU İÇİN: Ilınmış süt kuru maya toz şeker ve sıvı yağı yoğurma kabına alınır karıştırılır. İçine yavaş yavaş un eklenir.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır.

İÇİ İÇİN:Yemeklik kuru soğan yeşil biber ve domates rondadan geçirilir. Dana kıyma, tuz pul biber karabiber ve sıvı yağ harmanlanır. Mayalanan hamur bezeye ayrılır.Elimizle resimde görüldüğü gibi ince açılan bezelerin üzerine bol kıymalı harç sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.


Yorum Gönder