30 Aralık 2015 Çarşamba

FİYONK POĞAÇA


Fiyonk Poğaça: Bu hamuru çok seviyorum neredeyse bütün poğaçalarımı bu tarifteki gibi yapıyorum.Pamuk gibi yumuşacık oluyor tavsiye ederim.Fiyonk poğaçayı yaparken katlar arasına erimiş tereyağ sürerseniz kat kat daha güzel olacaktır.Bu fiyonk poğaça boş, katlar arasına sadece tereyağ sürmekle yetiniyoruz.Yalnız görünüm harika..


MALZEMELER:
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 büyük çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
*5-6 su bardağı un

FİYONK POĞAÇA TARİFİ:
  Önce maya süt su şeker bir kaba alınır. İyice karıştırılıp eritilir 15 dakika kabarması için bekletilir. Kabarınca diğer malzemeleri katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hava almayacak şekilde sarılıp mayalanması beklenir.Mayası gelen hamur tezgah üzerinde merdane ile açılarak şekil verilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip şekil verilmiş fiyonk poğaçalar yerleştirilir.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yorum Gönder