16 Aralık 2015 Çarşamba

Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Çok lezzetli bir kurabiye.Bu tarifi yapalı epey oldu.Resimlerimi karıştırırken gördüm yayınlamayı unuttuğum pek çok tarif den biri.Fransızca dan çevirerek yaptığım bir kurabiye.İçine kakao konulmuyor sadece çikolata ile yapılıyor.Biz çok sevdik İşte malzeme listesi ve yapımı.


Malzemeler:
200 gm tereyağı yada margarin
80gm bitter çikolata
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Aldığı kadar un
vanilya1 paket

Üzeri için: pudra şekeri

 Hazırlanışı:Yağı tavada yakmadan ısıtın.Isınan  tereyağını ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ilave edip eritin.Ayrı bir kapta yumurta ile pudra şekerini çırpın.Erimiş olan çikolatalı tereyağına, yumurtalı karışımı ilave edin.  Kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş sıvı malzemelere yedirip sert olmayan bir kurabiye hamuru elde edin.
 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın.Geniş bir kabın içine bolca pudra şekeri koyun.Küçük topları pudra şekerine iyice bulayın tepsiye dizin.Kurabiyeler pudra şekerini içine çekecektir,tekrar tekrar pudra şekerine bulayın.180 derecede 15 dakika pişirin.


Yorum Gönder