23 Mayıs 2015 Cumartesi

Yufkalı Kadayıf Dolması


 Yufkalı kadayıf dolması yapımı çok kolay bir tatlı.Bu tür şerbetli tatlıları yapmadan önce mutlaka şerbetinin çok soğuk olması lazım.Onun için buzdolabında hazır şerbet bulundurmakta fayda var.Güzel yemek ve tatlı yapmak istiyorsanız genelde bir ön hazılığa ihtiyaç var.Burada da bu püf noktasını vermiş olalım ve tarife geçelim.

6 kişilik

YUFKALI KADAYIF TATLISI

3 yufka
200 gr. tel kadayıf
1 su bardağı ceviz
50gm tereyağ


ŞERBETİ İÇİN:3 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,yarım limon suyu.Şerbet malzemelerini bir tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kıvama gelince ocaktan alıyoruz. Şerbet soğurken tatlımızı hazırlıyoruz.

KIZARTMAK İÇİN:Sıvıyağ

 Kadayıfı tereyağı ile elimizle iyice oğuyoruz ,ince ince doğruyoruz. Cevizi de doğrayıcıdan çok ince olmayacak şekilde geçiriyoruz ve kadayıfla karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste açıyoruz. 3 ünü birden 8 eşit üçgen parçaya bölüyoruz. Geniş kenarlarına kadayıflı harcı paylaştırıyoruz. Sigara böreği sarar  gibi sarıyoruz. Sıvıyağda börekleri kızartıyoruz ve kevgirle alıyoruz. Kadayıfı  yağdan çıkarınca soğuk şerbete atıyoruz. Tatlımız şerbeti çekince çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: