5 Mayıs 2015 Salı

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ



 Yeşil mercimek yemeği kış sofralarında yanında yenilen soğan ile muhteşem bir uyuma sahip. Hem etli hem de etsiz olarak pişirilebilir.İşte kolay bulunabilen, tadıyla ve faydalarıyla degeri ölçülemeyen mercimeğin özelliklerinden birkaçı...
Mercimekte bulunan çözünebilen lifler kan şekeri seviyesini de düzenler.
Çözünemeyen lifler ise bağırsak şikayetleri gibi hazımsızlık sorunlarına karşı faydalı olmaktadır.
Mercimek kalp dostu besinlerdir. Kalp sağlığını pekiştiren bu baklagiller folat ve magnezyum yönünden de zengindir.
Demir açısından da zengin olan mercimek özellikle adet döneminde, hamilelikte ve emzirmede kadınların ihtiyacı olan demiri sağlar. Çocuk gelişiminde de oldukça önemlidir.
 Malzemeler:

1 kase yeşil mercimek

Yarım çay bardağı köy eriştesi

1 tane soğan

2 Yemek kaşığı salça

7 su bardağı su

pul biber,tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı


Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi:


Ön hazırlık olarak (2-3) dakika mecimeği haşlayalım ki depolama sırasında kullanılan ilaç artıkları ve kara suyu gitsin. 1 tane soğanı soyup incecik doğrayalım.Zeytinyağını ve tereyağını tencereye alalım, Soğanları biraz soteleyelim, salçayı ilave edelim.Mecimekleri tenceredeki sosun içine ilave edelim,  Suyunu da ilave edip kaynamaya bırakalım. Erişteleri, tuz ve biberi ilave edelim pişmeye bırakalım.(düdüklü tencerede 5 dakika pişmesi yeterli) Hem besleyici hem pratik.Afiyet olsun.
Yorum Gönder