14 Mayıs 2015 Perşembe

Yanardağ Pasta



 Yanardağ pasta kızımın okula yapıp götürdüğü ve tadanlardan tam not alan bir pasta.Burada bu pastanın hem hazır malzemelerle kolay yapılışını,hem de sosların evde hazırlanışını yazacağım.Siz de çalışıyor ve zamanınız az ise pasta tabanını ve sosunu hazır alıp 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.Benim vaktim var pandispanyayı da sosu da kendim yaparım diyorsanız işte tarif.
Pandispanya Kek Malzemeleri:

4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pandispanya Hazırlanışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın.  Şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve 160 derecede pişirin.
Pişirme kalıbının hazırlanması:Kalıba çok az sıvı yağ sürün ve yağlı kağıtla kaplayın
Fırından çıkarıp soğuyuncaya kadar bekletin(.Bu verdiğimiz tarif marketlerdeki pasta tabanı keki)  
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan iki eşit parçaya bölün.Soğuk süt ile her tarafını ıslatın.







Pandispanyanın diğer parçasınıda süt ile ıslatıp 6-8 veya 12 eşit parçaya bölüp Yanardağ pastasının üzerini kaplamak için bekletin.


Resim yazısı ekle

Yanardağ pastası dolgu malzemesi.

1- veya 1,5 paket petibör(petit beurre) bisküvi
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
1 kase çilek
2 adet muz
5-6 kayısı
Veya istediğiniz herhangi bir mevsim meyvesi.
 Hazırlanışı:
Meyveleri yıkayıp fındıktan biraz büyük doğrayın.
Bisküvileri elinizle kırıp ufalayın.2 paket kremşanti yi tarifine göre hazırlayıp bütün malzemeyi harmanlayın,karıştırın. Hazırladığımız dolgu malzemesini pasta tabanına tepeleme doldurun.





 Dilimlenen pandispanya kekini iç malzemenin kenarlarına şekilde görüldüğü gibi yerleştirin.






 Pandispanya kekini elinizle iyice yapıştırın.

Yanardağ pastanın üzerine meyveli sos ile süsleyin.Bu sosu hazır alabileceğiniz gibi evdede hazırlayabilirsiniz.
Meyve sosu:  
1 kase çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
Sos hazırlanışı:Meyveleri ayıklanıp yıkayın.Mutfak robotunda parçalayın.İçine şeker nisasta ve su ilave edip pişirin.Tadına bakıp şeker ilevesi ve ya azaltması yapabilirsiniz tadı tamamen size kalmış.




Yorum Gönder