6 Mayıs 2015 Çarşamba

Karpuz Kabuğu Reçeli



  İki farklı karpuz kabuğu reçeli yaptım .Bir tanesini sade bir tanesini de hibiskus (narçiçeği) kullanarak yaptım..Rengi biraz mor oldu resimdeki gibi,tercih meselesi siz de kullanabilirsiniz.Reçelin kırmızı olmasını istiyorsanız ufak bir sabun büyüklüğünde kaynayan reçelinize lohusa şekerini ilave edebilirsiniz.Kırmızı lale yaprakları da dogal gıda boyasıdır.Eger çevrenizde laleler varsa dökülmeye yüz tuttuğunda yaprakları toplayıp kullanabilirsiniz.

Karpuz Kabuğu  Reçeli

1 kase doğarnmış karpuz kabuğu
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 adet karanfil
1 adet limon tuzu
Haşlamak için 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince bir şekilde soyun, küp şeker gibi veya isteğe göre doğrayın.
Karpuz kabuklarını bir tencerede su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin
Yumuşayan kabukları sudan çıkararak ayrı bir tencereye alın. Şekeri, suyu, karanfili ilave edip  ara sıra karıştırarak  kabuklar şeffaflaşana kadar kaynatın. İndirmeye yakın limon tozunu da ekleyin ve sıcak sıcak kavanozlara koyun.Yeni kapak kullanın ki reçelin sıcağı ile vakumlansın.
Afiyet olsun


Hibiskus kullandığım karpuz kabuğu reçeli
Hazırlama aşamaları 

Yorum Gönder