21 Mayıs 2015 Perşembe

Karnıyarık


  "Her avradın yoğurt yiyişi farklıdır" derler.Çok doğru bir söz söylemiş atalarımız.Bizim karnıyarık yapımı da farklı olacak elbette.Birkaç püf noktası aktarmak istiyorum..Mesela patlıcanları derin tencerede bol sıvıyağda kızartıyorum.Bol kızgın yağda patlıcanlar fazla yağ çekmez.Dışı çabucak kızardığı için.Bi de patlıcanları suda bekletmiyorum.Suda bekleyen patlıcan sertleşir...






Malzemeler:6 kişilik


6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
 tuz, karabiber, kırmızıbiber
250-300 gm kıyma
Maydonoz
2 kaşık tarayağ
Kızartmak için :Sıvıyağ


Patlıcanları çizgili soyup, bekletmeden derin tencerede bol yağda kızartılır.Patlıcanlar kızarırken bir yandan da kıyma tavaya konularak pişirilmeye başlanır.Suyunu çeken kıymaya tereyağ ve ince doğranmış soğan ilave edilir.Soğanların ardından ince doğranan yeşil biber, domates ve tuz eklenerek  bir süre sotelenir.Üzerine bir çay bardağı salçalı su ekelenerek 5 dk kaynatılır.Son olarak iç harca baharat ve maydonoz ilave edilir.
 Kızaran patlıcanlar tepsiye alınır, ortaları kesilerek iç harç  yerleştirilir.İçleri doldurulan patlıcanların üzeri yeşil biber ve domates parçaları ile süslenir.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salça 1 bardak sıcak suda ezilerek patlıcanların aralarına dökülür.(patlıcanların üzerine dökülürse iç harç patlıcanların dışına çıkabilir.)  170 derece de ısıtılan fırında  20-25 dakikak pişirilir. Dilerseniz karnıyarık tenceresinde ocakta da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun..
Yorum Gönder