26 Nisan 2015 Pazar

Süt Reçeli

  Süt reçelini ilk 10 yaşlarında tatmıştım.Konya da dedemin şekerci arkadaşı vardı.Ne zaman bize gelseler çeşit çeşit reçeller, şekerler, lokumlarla gelirlerdi.Hatırımda kalan süt reçeli bembeyazdı. Bizimki biraz bej oluyor, bunu anneme sormam lazım. Acaba gerçekten bembeyaz mıydı? O günlerden aklımda farklı reçeller de var henüz denemediğim.Annemin reçelleri de çok güzel olurdu.Bahçemizde "Mustafa Bey Armudu" vardı. Onun reçelini yapardı annem. Şimdilerde marketlerde, pazarlarda o armuttan göremiyorum. Sanırım satışa uygun değil...Olsa da yesek!

         Süt Reçeli
Tarif sayfanın sonunda


Küçük kavanozlara koydum.




Küçük kavanozları seviyorum çok şirinler.


 Süt Reçeli
1lt.süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

Büyük bir tencereye sütü ve şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin. Kabarma oluyor dikkat edin. Karıştırarak  koyulaşıtırın reçel kıvamına gelince ocaktan alın.Yapımı bu kadar kolay,çok lezzetli oluyor.Kesinlikle deneyin.
Yorum Gönder