25 Nisan 2015 Cumartesi

Kanat Dolması (Lolipop )

  Kanat dolması  tarifini bir arap sitesinde gördüm denemeye karar verdim.Tavuğun en sevmediğim yeri kanat kısmı.Zevklerle renkler tartışılmaz derler sevememiştim bir türlü.Bu tarifi görünce ilgimi çekti. Görünümü pirzola gibi...Misafirler için görünümü olsun, lezzeti olsun süper. Artık kanat dendi mi bu şekilde yapılmışsa hayır demiyorum.

Malzemeler
10 adet kanat
10 adet kanada yakın baget
2 adet but
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı acı biber
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pane için
1 yumurta
Galeta unu
Hazır tavuk harcı 3 kaşık

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:Önce tavuk kanatlarını dolmalık hale gelmesi için hazırlıyoruz.Bunun için kanadın içindeki küçük kemiği çıkarıp atıyoruz, ( kanadın baget kısmından çevirmeye başlıyoruz)büyük kemik kalıyor.İster elinizle ister küçük bir bıçak yardımı ile tavuk kanadını yırtmadan ters çeviriyoruz, deri kısmı içte kalıyor.Kanat bagetlerini de ters çeviriyoruz.Bu şekilde hazırladığımız dolmalıklarımızı marine ediyoruz.


Dolma içi için tavuk butlarını kullanıyoruz.Kuşbaşı doğradıgımız but etlerini malzeme listesindeki baharatlarla tatlandırıyoruz.
Gelelim dolma işlemine elimize hazırladığımız kanatlardan bir tane alıp iç harçla iyice dolduruyoruz ve paneliyoruz.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta unu ile karıştırılmış tavuk harcına batırıp avucumuzun içinde iyice düzeltip bol kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.











Marine etmek:Tavuk, et ve benzeri ürünleri pisirmeden önce belirli bir süre sosun icerisinde bekletme islemi.
Marine sosu: 2 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı,kimyon biber zencefil zerdeçal tuz bir tatlı kaşığı. 1 yemek kaşığı sirke bir adet küçük soğan rendesi.

Pane nedir:Peynir, et, tavuk, balık veya böreğin önce yumurtaya, sonra da ufalanmış kuru ekmek içi veya galeta ununa bulanarak yağda kızartılması.




Yorum Gönder