23 Nisan 2015 Perşembe

Gelin Çantası



Yapımı çok pratik Gelin Çantası:Pankek yap arasına kremşanti koy o kadar.Habersiz gelen misafiriniz mi  var? Çay oluncaya kadar hazırlanır.





Malzemeler

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

4 çorba kaşığı sıvıyağ

Bir çay kaşıgı kabartma tozu

Bir paket şekerli vanilin

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao

İç malzemesi için
1 paket kremşanti

dondurma külahı şeklinde de yapabilirsiniz
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt

üzeri için hindistan cevizi

Gelin Çantası için: Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın sıvıyağ ve sütü ilave edin çırpmaya devam edin üzerine unu kabartma tozunu,şekerli vanilini ve kakaoyu ilave çırpın.  Boza kıvamında olunca kepçe veya dökme aparatı yardımıya sıcak,peçete ile yağlanmış tavaya bir kaç kaşık ( çay tabağından daha küçük olacak şekilde ) hamur dökün. Hamurunuzun üzeri göz göz olana kadar pişirin, sadece bir tarafını pişirin.

Pişirdiğiniz pankeklerin altını kontrol edin eğer tam pişmişse ocaktan alın ve hamur bitene kadar aynı işleme devam edin pişme işlemi biten pankeklerin üzerini sterç film ile kapatın ve soğumasını bekleyin.

İçi için:Kremşanti ve sütü katılaşana kadar çırpın buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Hazırlanışı:Soğuyan pankeklerin içine kremşantiyi sıkın veya kaşıkla koyun isteğe göre bazılarını hindistan cevizine veya herhangi bir pasta süsüne bulayın ve buzdolabında biraz dinlendirip servis yapın.





Not:İsteğe göre gelin çantalarının üzerine kremşanti ile veya çikolatalı krema ile küçük çizikler atarak süsleyebilirsiniz .Bu tariften 16 ve 18 adet çıkıyor.





Yorum Gönder