19 Mart 2015 Perşembe

Pazı Sarması

  Çok sevdiğim sebzelerden biri de pazı.Yaz aylarınında da ıspanağın olmadıgı zamanda bahçemizde bolca bulunurdu.Tazecik olurdu.Börek, kavurma, sarma, dolma, kek,yoğurtlu sos...Ispanakla yaptıgınız her türlü yemeği pazı ile de yapabilirsiniz. Ayrıca pazının dolmasıda oluyor.Bu hali ile çok güzel bir bebek ögünü Aysima ya yediriyorum bayılıyor henüz bir yaşında.Ezmeden püre yapmadan bu hali ile yediriyorum.

 Pazı SARMASI

1 deste pazı
1 kase pirinç bulgur karışımı
1 orta boy kuru soğan
1tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon
Sos için



1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş doğranmış sarımsak
1 su bardağı sıak su


Yapılışı:Soğan ve maydanozu ince ince dogruyoruz. Pirinç  bulgur karışımını yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra bir kaba alıp üstünü örtecek kadar kaynar su koyup bekletiyoruz.İyice şişen bulgur pirinç karışımına  salca zeytinyağı baharatları atıp soğan ve maydanozunu da ekleyip karıştırıyoruz.

Yayvan bir tencereye su koyup kaynatıyoruz bir tatlı kaşıgı tuz ekliyoruz.Yıkadığımız pazıların 3-4 tanesini elimize alıp kaynar suya arkalı önlü batırıp çıkarıyoruz.Mermer tezgah üzerine serip ortasını çıkarıyoruz.Seri bir şekillde isterseniz üçgen, isterseniz rulo sarıp tencereye yerleştiriyoruz.Bu işlemi pazılar bitene kadar tekrarlıyoruz

Sos için:  Tavaya sarımsakları doğrayıp yağla birlikte soteleyip  salçasını ve tuzunu atıp karıştırıyoruz.Sıcak suyunu ilave edip  kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine döküp orta ateşte pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder