25 Şubat 2015 Çarşamba

Sütlü Lokum


    Sütlü irmik lokumu, süt ve irmiğin muhteşem buluşması...Müthiş bir tat cafeys da. İşte tarif!..

    Malzemeler

  3 su bardağı süt
  7 yemek kaşığı irmik
  7 yemek kaşığı toz şeker
  1 poşet krem şanti

   Üzeri için: Hindistan cevizi & Fındık

Hazırlanışı:
1.Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişince ara sıra karıştırarak soğutun.
2.Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin. Yanınıza bir kase su alın.
3.Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Topları tabağa yerleştirip üzerlerine fındık batırın bonibon yada farklı şekillerde süsleyebilirsiniz.
NOT :İçine birkaç tane damla sakızı da koyabilirsiniz.
Yorum Gönder