25 Ocak 2014 Cumartesi

ARABAŞI

Arabasi corbasi,tavuk,hindi,av hayvanlari,tavsan,keklik,gaz,ordek,den yapilir,koyunun boyun etinden de yapanlar var.bu tarifde.
      Malzemeler: corba icin,bir butun tavuk,150 gram tereyagi,1 su bardagi un,bir corba kagi tepeleme domates salcasi,bir corba kasigi tepeleme,biber salcasi,tavuk suyu,toz aci biber,babannem in tarifinde,limon yerine dag erigi kullanilir,cakal erigi,yonuz erigide denir.limonda olur,tuz.
     Yapilisi: tavuk bol suda eti kemiginden ayrilincaya kadar haslanir,eti kemiginden ayrilir,incecik didiklenir.
Tencerede tereyagi ile un kavrulur.salca ilave edilir,ocagin alti kapatilip,tencereye tavuk suyu yavas yavas karistirarak dokulur,topak kalirsa el mikseri ile karistirabilirsiniz. Tencerenin ustunden uc parmak eksik,olacak sekilde su ilave edilir.kaynamaya baslayinca didiklenmis tavuk parcalari eklenir.tuz bol biber,limom koydukdan sonra,kivama gelinceye kadar kisik atesde pisirilir.corbamiz hazir.
  Not: bu tarif 5 litrelik bir tencere icin.
Hemen arkadan hamur tarifi geliyorrl

Posted via Blogaway

HINDI LI ( misirga li ) pilav

Hindi li pilav yapmak icin,hindinin bir parca gogus eti,bir parca but ,bir parca da boyun etini kullandim,sadece gogus eti cok kuru olur.hindiyi parcayip,her bir parcasinidan basincli tencere koyup,en az 45 dakika yada bir saat pisirilir.
  Hindi eti oyle tv de gordugunuz gibi,10.15.dakikada pismez,eti kemiginden ayrilincaya kadar,defalarca tecrube ettik,bir saatte anca pisiyor.
Hindi eti pisince eti kemiginden ayirip didikleyin
      1 su bardagi pirinci,sicak tuzlu suda bekletin,tencerede yarim cay bardagi zeytinyaginda,julyen dogranan iki tane havucu soteleyin, uzerine bir kasik tereyagi lave edin ,yikayip suzdugunuz pirinci havuclarla kavurun,kavrulan pirinclerin uzerine,bir bardak hindi suyu,bir bardak su koyun ( kaynar olacak ). Didiklediginiz hindi etinide tencereye koyun,tuz karisik baharat bir kasik ilave edilir ( icine kestane de guzel olur ) pilav suyunu cekince 20 dakika dinlendirin.afiyet olsun.


Posted via Blogaway

MANTAR VE KAPARI SOSLU,KEFAL

Bahcemde kendiliginden cikan bir bitki vardi,surekli koparir atardim,birgun komsumuz yasli teyzeye sordum,bu bitkinin adi nedir bilirmisiniz diye.oda bakti,bakti,kizim buna gebere derler dedi,hemen aradim gebere neymis diye.meger kapariymis,o zamandan beri konserve yaparim,yazin fotosunu cekip yayinlarim.
        Marketten dondurulmus kefal kullandim,fileto kefalleri tuzlayin misir ununa bulayip,tavada kizartin,pecetenin ustune koyup fazla yagini alin.
     Diger tarafda,2 corba kasigi tereyagini,3 dis dogranmis sarmisakla cevirin,1 bir kase dogranmis mantari ilave edip soteleyin,3 corba kasigi un ilave edip ,unun kokusu cikincaya kadar kavurun,1 su bardagi,su ekleyip sos hazirlayin,4 corba kasigi kapariyide en son ilave edin, agir ateste kivama gelinceye kadar 10 dakika pisirin,
       Kefalleri servis tabagina koyun,uzerine mantarli kaparili sosu dokun.kiyilmis dereotuyla susleyip servis edin

Posted via Blogaway

MANTAR SALATASI

Bu salatada mantarlari,cig kullandim.mantari cig yemesini sevenler icin,ben nezaman mantarli bi yemek yapsam,mantarlari,biyandan cig,cig yerim cok severim.Bu salta icin 10 tane mantar,1 orta boy domates,1 salatalik,5,6 dal dereotu,1 sap taze soganda koyabilirsiniz,sirke,zeytinyagi,tuz.
    Malzemelerin hepsini dograyip,yag,sirke,tuz koyup karistirin,zeytin ve  ceri domates le susleyebilirsiniz.

Posted via Blogaway