23 Ocak 2014 Perşembe

Kuru domates

Yaz mevsiminde kuruttugumuz,domatesler,eskiden beri kullanilan kuru domatesler bu gunlerdede luks restorantlarda da cokca kullaniliyor.taze domatesi nerde kullaniyorsaniz,kurusunuda ayni kullanabilirsiniz,salatalarda,bulgur pilavinda,turlulerde,
   Domates kurusunu,yikayin ve agzi kapali saklama kabinda aksamdan sabaha kadar bekletin,kendiliginden yumusayacaktir,uzerne zeytinyagi gezdirin,istege gore sarmsak maydonoz koyabilirsiniz.afiyet olsun.

Posted via Blogaway

Kuru sebze kavurmasi

Sebze kurulari,tazelerine kiyasla ,farkli bir aroma,farkli bi lezzet,sebze kavurmasini yapmak icin,ben domates,biber,kabak,patlican kurularini karisik kullandim.Hepsinde birer tutam alip yikayin,tenceyeye koyup uzerine su doldurun,makarma haslar gibi,suyunu cekmesini bekleyin,sebzeler yumusayincaya kadar pisirin,suyunu ceken sebzelerin uzerine zeytinyagi gezdirin biraz kavurun,tuzunu ekleyin servis edin,cok guzel oluyor,herkese tavsiye ederim.


Posted via Blogaway

Pembe salata

Malzemeler
Mor lahana
Zeytinyagi
1 kase yogurt. tuz
1 cay bardagi ceviz
   Yapilisi
Mor lahanayi ince ince dograyin.veya rendeleyin,tavada soteleyin,soguyunca biraz zeytinyagi,tuz,yogurt,cevizide ekliyip karistirin,renginin iyice cikmasi icin,bir iki saat dolapta bekletip servis edin.afiyet olsun.

Posted via Blogaway