28 Ekim 2014 Salı

KORNİŞON TURŞUSU


Malzemeler 5 litrelik plastik turşu kavanoz ölçüsü
  • 3 kilogram kornişon
  • 3-4 baş sarımsak
  • 1 kg taze fasulye
  • 1 kg  köy biberi
  •  
  • Turşu Suyu Ölçüsü:
  • 4 litre  su
  • 1 çay bardağı tuz( turşuluk tuz)
  • 5 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  •  2 yemek kaşığı nohut
  • 1 yemek kaşığı şeker 
Nohut  kavanozun tabanına koyulur.
Kornişonları fasulyeleri ve köy biberlerini güzelce ayıklayıp yıkayın, nohutların üzerine yerleştirin.
Su tuz sirke limon tuzunu ve şekeri karıştırıp turşu suyunu hazırlayın.
Kornişonların üzerine ilave edilin. Son olarak soyduğumuz sarımsakları koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Turşumuz 2 hafta serin bir yerde dinlendikten sonra yemeğe hazır hale geliyor.Bugün 20 ekim 2014 her sene daha erken kurardım turşuyu ama bu sene kısmet bu güne imiş.

Bugün 9. 12.2014 turşumuz bitmek üzere çok güzel oldu.

Yorum Gönder