24 Ekim 2014 Cuma

ays köfte



                 AYS KÖFTE
Bu tarifi benzerlerinden esinlenerek yaptım.Öyle sanıyorum ki benden önce bu şekilde  bir deneme yemek yapan olmadı. Araştırdım patates topları var ama pirinç topları yok. .Adını da  "Ays Köfte" yaptım.

 Dış malzemeler
 1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su,tuz

Kızartmak için sıvıyağ
Galeta unu

İç malzemeler
Yarım kilo yağlı kıyma
Yarım kilo sogan,tuz,kırmızı biber,kimyon
1 Su bardağı ceviz,maydonoz
Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme

 Yapılışı:Soğanlar ince doğranır.Kıymaların içinde soğanlar kayboluncaya kadar yaklaşık 45 dakika kısık ateşte iyice pişirilir.Maydonoz ince kıyılır,cevizler ufalanır,soğuyan kıymaya ilave edilir.Tuz ile diğer  baharatlar eklenip bi kenarda bekletilir.
  
Pirinç verilen ölçülerle pişirilir,soğutulur.Tuz ilave edip biraz yoğurulur.Pirinçlerin bembeyaz olmasını istediğim için, rengini bozacak bir baharat kullanmadım.Dış ve iç malzemeler soğuk olacak.Pirinç hamurundan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde açıyoruz.İç malzemeyi koyup top yapıyoruz.Elde ettigimiz pirinç toplarını galeta ununa bulayıp derin bir tencerede kızartıyoruz.Çok nefis farklı bir yemek.
ays köfte 

Yorum Gönder