15 Eylül 2014 Pazartesi

ISPANAKLI PEYNİRLİ ISLAK KEK


             ISPANAKLI PEYNİRLİ ISLAK KEK

     MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su b. toz fındık
Yarım çay bardağı soda
1 su b. ıspanak püresi

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon
2 su bardağı un
        Islatmak için:
Gazoz(meyveli gazoz da olabilir)
         Kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
yeşil fıstık

        Yapılışı

  Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi,1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e 2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

   Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı unu 1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edip karıştırın.

  Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.(kekin kenarlarını kesip kremanın üzerine ufalayarak serpin.) görünüm fıstık serpmiş gibi oluyor.
Yorum Gönder