15 Eylül 2014 Pazartesi

ELMALI KURABİYE




         Elmalı Kurabiye
   Elmalı kurabiye herkesin istisnasız sevdigi bir kurabire,şekil olarak farklılıklar olabiliyor.İşte ays cafe nin tarifi.
         KURABİYE HAMURU
  125 gr tereyağı
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 paket kabartma tozu
  1 paket vanilya
  1 adet yumurta
  Yarım su bardağı yoğurt
 
Alabildiği kadar un
     İÇİ İÇİN MALZEMELER
 4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Pudre şekeri


    YAPILIŞI
 

 Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.    Tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın, bir kenarda bekletin.
 

  Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı,tereyağını ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin.Kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin. Hamurumuz kıvamını alana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.

  Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin. Afiyet olsun.


Yorum Gönder