21 Ağustos 2014 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ

      HÜNKAR BEĞENDİ
  MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı ( dana kuşbaşı da kullanılabilir ].4 adet patlıcan1 adet soğan .1 adet domates,yarım limon,zetinyağı ve tereyagı.yuz.karabiber,bir kaşık salça

Beşamel Sos İçin:
500 gr süt 1.5 fincan un,
50 gr tereyagı [ iki kaşık]

 
     



 HÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞI

   .Soğanları ince ince doğrayalım.Tencerenin  içerisine soğanları ve zeytinyagını koyup, biraz soteliyoruz.kuşbaşı eti ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.Etler suyunu çektikten sonra 1 çorba kaşığı salçayı, tuzu ilave edelim.Yeterince su koyup, kısık ateşte pişirelim.
    Domatesi dört parçaya bölelim,fırında pişirelim,sivribiberi de fırında pişiriyoruz.
   Patlıcanların çeşitli yerlerinden bıçakla delip,fırında veya közleme tavasında közleyelim.
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları bıçak yardımı ile çok ince olacak şekilde doğrayalım ve bıçağın yan tarafıyla ezelim,patlıcanların içerisine yarım limonu ilave edelim.
   Başka bir tencere içerisine tereyagını ve unu koyup, sarartmadan kavuruyoruz,içerisine 500 gr sütü ilave ediyoruz.Kıvama gelince içerisine püre haline getirdiğimiz patlıcanları ilave ediyoruz.Beğendimize
 tuz ve karabiber ilave edip, muhallebiden daha koyu kıvama gelene kadar pişiriyoruz.[tatlandırmak için muskat yada eski kaşar kllanılabilir]
    Servis tabağına Hünkarbeğendi’den koyup, ortasına pişirdiğimiz etten 1 kepçe kadar koyuyoruz,fında pişen domates ve biberlerle süsleyip servis ediyoruz.


Yorum Gönder