9 Temmuz 2014 Çarşamba

SAC BÖREGİ

                SAC BÖREĞİ
 Çok sevdigim yiyecekerden biridir sac böreği,yufkayı incecik açıp istediginiz malzemeyi koyun,sacda gözleme tavasında,pişirip tereyağı ilede yagladınızmı tamam süper oluyor.



                                    SAC BÖREĞİ servis öncesi

Açılan yufkaların arasına iç malzeme konulur.
                       
                                                        SAC BÖREĞİ orjinal pirilişi [toprak ocak ve sac da pişiyor]
İç malzemeden sonra yufka şekildeki gibi katlanır.
                                                                                                         
     Sac böregi ıspanak peynirli
Peynirli ıspanak böregi için,önce hamur yogurulur, un su ve yeteri kadar tuz ile yumuşak bir hamur elde edilir.
Ispanaklar ayıklanıp bol suda bekletilerek uç defa yıkanır süzdürülür,suyu süzülen ıspanaklar,ince ince dogranır,bir kilo ıspanak için bir iri sogan,yarım demet nane,maydonoz da dogranip ispanaklara ilave edilir,peynir ,gaz yapmaması için kimyon,kırmızı biber,zeytinyagı tuz koyup karıştirın,iç malzeme hazır
  Hamurdan küçük yumurta büyuklugünde bezeler yapılır tepsiye dizilir,senitlerde oklava ile incecik açilıp,iç malzeme konularak tercihen odun
ocaklarında pişirilir tereyagı ile yaylanır servis edilir
   İç malzeme
Bir kilo ıspanak,bir iri sogan,yarım demet nane maydonoz,yarım çay bardagı zeytinyagı,tuz, biber,kimyon
     

Posted via Blogaway
Yorum Gönder