25 Ocak 2014 Cumartesi

MANTAR VE KAPARI SOSLU,KEFAL

Bahcemde kendiliginden cikan bir bitki vardi,surekli koparir atardim,birgun komsumuz yasli teyzeye sordum,bu bitkinin adi nedir bilirmisiniz diye.oda bakti,bakti,kizim buna gebere derler dedi,hemen aradim gebere neymis diye.meger kapariymis,o zamandan beri konserve yaparim,yazin fotosunu cekip yayinlarim.
        Marketten dondurulmus kefal kullandim,fileto kefalleri tuzlayin misir ununa bulayip,tavada kizartin,pecetenin ustune koyup fazla yagini alin.
     Diger tarafda,2 corba kasigi tereyagini,3 dis dogranmis sarmisakla cevirin,1 bir kase dogranmis mantari ilave edip soteleyin,3 corba kasigi un ilave edip ,unun kokusu cikincaya kadar kavurun,1 su bardagi,su ekleyip sos hazirlayin,4 corba kasigi kapariyide en son ilave edin, agir ateste kivama gelinceye kadar 10 dakika pisirin,
       Kefalleri servis tabagina koyun,uzerine mantarli kaparili sosu dokun.kiyilmis dereotuyla susleyip servis edin

Posted via Blogaway
Yorum Gönder