26 Ocak 2014 Pazar

MANTAR PANE


Mantar pane yapılmı çok kolay piratik zaman almayan bir tarif,görünümüde şık, sofralarda cok havalı,benim gibi mantarı seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.




Mantar: farklı şekillerde tüketilebilecek bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi çok çeşitli şekillerde bu şifalı bitki değerlendirilebilir. Farklı şekillerde değerlendirilmesinden dolayı da sıkça tercih edilir.



Yapılışı
Kişi başına 8_10 mantar  2 yumurta
        Un,ğaleta unu
        Kizartmak icin yağ mantarlari pecete ile silip temizleyin,tuzlayip una bulayın .
  2 adet yumurta sarısıniı cırpın,mantarları yumurtaya ardından galeta ununa bulayın,sıvı yağda kızartın.Bu kadar basit.Afiyet olsun.


Mantarın Faydaları:Birçok farklı yemeği, sotesi, çorbası yapılan bu şifalı bitki, krep gibi yiyeceklerin içine de ilave edilerek harika tatlar oluşturur. Çok kısa sürede pişmesi ve pratik olması sebebiyle de, yemeklere ilave edilerek kolayca pişirilebilir. Özellikle yaz aylarında soğan, biber ve domates ile birleştirilerek enfes sulu yemeği yapılabilir. Son derece besleyici bir bitkidir. Yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içerir. Dokuların yara aldığında hücrelerin kendini kolay tamir etmesine yardım eder. Kemik ve dişleri güçlendirir. Kolesterolü düzenlemeye, dengeye getirmeye yardım eder.








       
Yorum Gönder