25 Ocak 2014 Cumartesi

HINDI LI ( misirga li ) pilav

Hindi li pilav yapmak icin,hindinin bir parca gogus eti,bir parca but ,bir parca da boyun etini kullandim,sadece gogus eti cok kuru olur.hindiyi parcayip,her bir parcasinidan basincli tencere koyup,en az 45 dakika yada bir saat pisirilir.
  Hindi eti oyle tv de gordugunuz gibi,10.15.dakikada pismez,eti kemiginden ayrilincaya kadar,defalarca tecrube ettik,bir saatte anca pisiyor.
Hindi eti pisince eti kemiginden ayirip didikleyin
      1 su bardagi pirinci,sicak tuzlu suda bekletin,tencerede yarim cay bardagi zeytinyaginda,julyen dogranan iki tane havucu soteleyin, uzerine bir kasik tereyagi lave edin ,yikayip suzdugunuz pirinci havuclarla kavurun,kavrulan pirinclerin uzerine,bir bardak hindi suyu,bir bardak su koyun ( kaynar olacak ). Didiklediginiz hindi etinide tencereye koyun,tuz karisik baharat bir kasik ilave edilir ( icine kestane de guzel olur ) pilav suyunu cekince 20 dakika dinlendirin.afiyet olsun.


Posted via Blogaway
Yorum Gönder