26 Ocak 2014 Pazar

ARABASI HAMURU

  Malzemeler
3  litre su
2 su bardagi un
Tuz

      Yapilisi: 3 litre suyun,2.5 bardagini ayirin,kalan suyu tencerede kaynamaya birakin icine bir cay kasigi tuz atin.
     2.5 bardak ilik su ile,2 bardak unu karistirin,krep hamuru kivaminda purussuz bir hamur elde edin kaymamakta olan suyun icine iplik gibi azar,azar bu hamur dokulur,surekli cirpma aletiyle cirpilir,tencerenin icindeki su muhallebisi surekli kaynayacak ,atesin harli olmasi lazim,kivami puding kivamina gelince, on dakika daha surekli cirparak pisirilir.
      Pisirdigimiz su muhallebisini,dokecegimiz tepsinin ici islatilir(tepsinin  icini muslugun altinda yikayin suyunu dokun) tepsi kurumadan pisen hamuru bekletmeden tepsiye dokun,sallayarak yayin ,yaymak icin kasik kullanmayin.arabasi hamuru hazir,soguyunca dilimleyip servis yapilir.


Posted via Blogaway
Yorum Gönder