28 Aralık 2013 Cumartesi

Tulumba tatlisi


    Malzemeler
3,5 su bardagi,su
3 su bardagi,un
2 corba kasigi irmik
3 yumurta
1 corba kasigi serbet
2/3 corba kasigi tuzsuz,tereyag
Kizartmak icin siviyag
     Serbet
1 ölcü seker
3/4 su yarim limon suyu
      
       Bu tarif annemin,cok kolay ve cok guzel oluyor, suyu teflon tavada kaynatin,icine bir cimdik tuz,tereyag ve bir corba kasigi serbet konulur,un ve irmik hepsi birlikte konulur,kasiga yapismayincaya kadar pisirilir.hamur bir tepsiye alinir,sogutulur,soguyan hamurun icine yumurtalar birer birer,konularak hamur yogrulur,        hamur pompaya doldurulur, ilik kizartma yagina istediginiz buyuklukte parcalar cikarip kizartilir.        önceden kaynatip soguttugumuz surubun icine alinir ,on dakikada servise hazir
Published with Blogger-droid v2.0.10
Yorum Gönder