31 Aralık 2013 Salı

ASMA YAPRAGI TURŞUSU



 Asma yapragı turşusunun dolmasını, pilavını,batırık ve kısırın yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz
Malzemeler
3 kilo asma yapragi
4 litre su
2 su bardagi sirke
Tuz
5 litrelik cam kavonoz
      Tencerede su ve tuzu karistiriyoruz,bu karisim tamamen sizin isteginize bagli,tursuyu tuzlu seviyorsaniz tuzlu,biraz az tuzlu isterseniz tuzunu az koyabilirsiniz ( tatmaniz gerekiyor), bu suyu 10 dakika kaynatip sogutun. Uzerine sirkeyi ilave edin .Bolca bir kabın icinde asma yapraklarinin,demetlerini bozmadan
Yıkayin(3 defa sudan gecirin) kavanoza yerlestirin,üzerine turşu suyunu doldurun,serin bi yerde bekletin.kısırin,batirigin yaninda güzel olur.
Published with Blogger-droid v2.0.10
Yorum Gönder